Luckbyten

Köksluckor & Utbytesluckor

– Vi fick ett helt nytt kök till halva priset och allt var klart på en dag. Vi behöll våra gamla stommar och fick dämpande lådor med smart förvaring i alla köksskåpen.

Med jämna mellanrum, cirka 10-15 år, brukar de flesta av oss drömma om ett nytt kök. Självklart skulle luckbyte och köksluckor från seriösa kökstillverkareman kanske vilja totalrenovera från golv till tak men ibland sätter verkligheten sina begränsningar. Kanske klarar inte ekonomin av att göra en investering på mellan 200 000 – 400 000 kr, eller kanske är den aktuella familjesituationen sådan att man helst undviker att köket är mer eller mindre en byggarbetsplats, under flera veckor.

Då är det ju tur att det finns andra alternativ, t.ex. att byta ut sina köksluckor mot nya, fräscha och tidsenliga. Kökslådorna får nya fronter, handtag och dämpning vilket gör att köket ser nytt ut. Den stora skillnaden är att du behåller dina ”gamla” köksstommar och på så sätt sparar man både tid och pengar.

Vad kostar det att byta ut sina köksluckor?

Det går ju, helt logiskt, inte att säga ett exakt pris! Dels beror det ju på hur konkurrensen mellan de olika kökstillverkarna ser ut där ni bor och dels beror det ju självklart på vilken typ av köksluckor som ni väljer. Ett antal parametrar styr kostnaden och här nedan spalta vi upp de flesta av dessa.

  • Hur många köksluckor finns det i köket som skall bytas ut?
  • Vilken prisklass väljer ni på era köksluckor?
  • Byter Ni ut bänkskivor och diskbänk?
  • Skall vitvarorna bytas ut?
  • Skall köksfläkten bytas ut?

Exempelkök, pris inklusive montering

Spara

Spara

Spara